Spaghetti met avocadosaus en witte asperges

Hoofdmaaltijd.

Niveau: Gemiddeld   Personen: 4

30 min
Ingredienten:
  • – extra vierge olijfolie 6 el
  • – bosui 4 stuks
  • – verse peterselie 20 g
  • – witte asperges 500 g
  • – spaghetti 300 g
  • – ei 4 stuks
  • – avocado 2 stuks
Bereidingswijze:

1. Verwijder de onderste 3 cm van de asperges en schil met een dunschiller. Snijd in stukken van 3-4 cm.

2. Breng 3 pannen water aan de kook. Kook in de eerste pan de asperges gaar in ca. 12 minuten. Kook in de tweede pan de eieren hard in 7 minuten. Kook in de derde pan de spaghetti gaar in 8 minuten of volg de aanwijzingen op de verpakking.

3. Pel ondertussen de avocado en verwijder de pit. Mix de avocado en de olijfolie in de keukenmachine of blender tot een saus. Breng op smaak met veel peper en eventueel wat zout.

4. Pel de eieren en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng met het ei en de peterselie. Voeg wat peper toe naar smaak.

5. Roer de saus door de spaghetti en verdeel over de borden.

6. Verdeel de asperges en het eimengsel over de borden en serveer direct.

 

Allergenen:
Ei
Tarwe(gluten)
Voedingswaarde per persoon:
  • – Energie 673 kcal
  • – Vet 19 g
  • – Verzadigd vet 6 g
  • – Eiwit 18 g
  • – Koolhydraten 60 g
  • – Natrium 125 mg
  • – Vezels 9 g