Spaanse stoof met zalm

Niveau: Gemiddeld   Personen: 3

40 min
Ingredienten:
  • – Spaanse peper1 stuk(s)
  • – gele paprika1 stuk(s)
  • – rode paprika1 stuk(s)
  • – olijfolie3 el
  • – aardappelen500 g
  • – courgette1 stuk(s)
  • – gerookt paprikapoeder2 tl
  • – gedroogd laurierblaadje1 stuk(s)
  • – balsamicoazijn2 el
  • – tomatenblokjes11 blik(ken)
  • – kraanwater300 ml
  • – verse zalmfilet4 filet(s), à ca. 125 g per stuk
  • – bosui, groene deel3 stuk(s)
  • – verse krulpeterselie, fijngesneden20 g
Bereidingswijze:
  • 1.Snijd de Spaanse peper fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in blokjes van 1 cm.
  • 2.Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en voeg de Spaanse peper en paprika toe. Roerbak ca. 5 minuten.
  • 3.Schil de aardappelen en snijd in stukken van ca. 3-4 cm. Snijd de courgette in partjes van ca. 0,5 cm.
  • 4.Voeg de courgette en aardappel toe aan de pan samen met het paprikapoeder, de laurier, peper en eventueel wat zout. Roerbak ca. 2 minuten.
  • 5.Voeg het balsamicoazijn en de tomatenblokjes toe en leng aan met water tot de aardappel en groenten volledig onder staan. Laat ca. 15 minuten zachtjes stoven.
  • 6.Leg de zalmfilets in de saus, dek af en laat nog ca. 8 minuten stoven tot de zalm gaar is.
  • 7.Snijd het groene deel van de bosuitjes in ringetjes en strooi over de stoof. Serveer met de peterselie als garnering.
Allergenen:
Sulfiet
Vis
Voedingswaardes:
  • – Energie (kcal)472 kcal
  • – Vet22 g
  • – Verzadigd vet4 g
  • – Eiwit31 g
  • – Koolhydraten36 g
  • – Natrium165 mg
  • – Vezels6 g