Pompoen-spinazielasagne

Niveau: Gemiddeld   Personen: 3

45 min
Ingredienten:
  • – olijfolie2.25 el
  • – verse tijm15 g
  • – tomatenblokjes0.75 blik(ken)
  • – verse spinazie225 g
  • – glutenvrije lasagnebladen187.5 g
  • – mozzarella1.5 bol(len)
  • – ongezouten pecannoten45 g
  • – gedroogde oregano1.5 tl
Bereidingswijze:
  • 1.Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2.Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de pompoenblokjes samen met de verse tijm. Voeg na 2-3 minuten de tomatenblokjes toe en stoof het geheel gaar en zacht in ca. 15 minuten op middellaag vuur.
  • 3.Verhit de rest van de olijfolie in een wok en voeg de verse spinazie in delen toe. Wok ca. 4-6 minuten.
  • 4.Mix het pompoen-tomatenmengsel in de keukenmachine tot een saus samen met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • 5.Verdeel een laagje saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen en daarover een laagje spinazie. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje pompoensaus.
  • 6.Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bestrooi met de pecannoten, de gedroogde oregano en wat peper.
  • 7.Bak de lasagne ca. 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Allergenen:
Noten
Pecannoten
Lactose
Melkeiwit
Voedingswaardes:
  • – Energie (kcal)632 kcal
  • – Vet32 g
  • – Verzadigd vet10 g
  • – Eiwit28 g
  • – Koolhydraten54 g
  • – Natrium249 mg
  • – Vezels9 g