Pompoen-spinazielasagne

Niveau: Gemiddeld   Personen: 3

45 min
Ingredienten:
  • – olijfolie2.25 el
  • – verse tijm15 g
  • – tomatenblokjes0.75 blik(ken)
  • – verse spinazie225 g
  • – glutenvrije lasagnebladen187.5 g
  • – mozzarella1.5 bol(len)
  • – ongezouten pecannoten45 g
  • – gedroogde oregano1.5 tl
Bereidingswijze:
  • 1.Verwarm de oven voor op 180 ┬░C.
  • 2.Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de pompoenblokjes samen met de verse tijm. Voeg na 2-3 minuten de tomatenblokjes toe en stoof het geheel gaar en zacht in ca. 15 minuten op middellaag vuur.
  • 3.Verhit de rest van de olijfolie in een wok en voeg de verse spinazie in delen toe. Wok ca. 4-6 minuten.
  • 4.Mix het pompoen-tomatenmengsel in de keukenmachine tot een saus samen met twee eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • 5.Verdeel een laagje saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen en daarover een laagje spinazie. Herhaal tot de ingredi├źnten op zijn. Eindig met een laagje pompoensaus.
  • 6.Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de lasagne. Bestrooi met de pecannoten, de gedroogde oregano en wat peper.
  • 7.Bak de lasagne ca. 15-20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Allergenen:
Noten
Pecannoten
Lactose
Melkeiwit
Voedingswaardes:
  • – Energie (kcal)632 kcal
  • – Vet32 g
  • – Verzadigd vet10 g
  • – Eiwit28 g
  • – Koolhydraten54 g
  • – Natrium249 mg
  • – Vezels9 g