Pastinaak-wortelsoep met tijm

Voorgerecht.

Deze romige soep zorgt voor het ultieme wintergevoel. Door de prachtige oranje kleur is het een feestelijk voorgerecht. Dit gerecht kan zowel vegetarisch, zuivelvrij en lactosevrij bereid worden en het past binnen een low FODMAP menu.

Niveau: Gemiddeld   Personen: 4

40 min
Ingredienten:
  • – pastinaak 300 g
  • – winterwortels 2 stuks
  • – olijfolie 6 el
  • – verse tijm 10 g
  • – groentebouillon 1 l
  • – creme fraîche 4 el
Variatietips:

1. Gebruik glutenvrije bouillon voor een glutenvrije versie.

2. Gebruik lactosevrije crème fraîche voor een lactosevrije versie.

3. Laat de crème fraîche achterwege voor een vegetarische versie. Voeg vervolgens eventueel geroosterde noten, pitten of zelfgemaakte croutons toe.

4. Laat de bosui weg, of gebruik enkel het groene deel voor een low FODMAP versie.

 

Bereidingswijze:

1. Schraap de winterwortel en pastinaak. Snijd in blokjes van 1-2 cm.

2. Verhit olijfolie in de soeppan en bak de winterwortel en pastinaak ca. 5 minuten.

3. Ris ondertussen de blaadjes van de verse tijm en voeg toe.

4. Giet vervolgens de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zorg dat de groenten onder staan. Voeg eventueel wat water toe indien nodig. Kook ca. 30 minuten tot de groenten zacht zijn.

5. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

6. Serveer met de crème fraîche.

 

Allergenen:
Selderij
Tarwe
Gluten
Melkeiwit
Lactose
Voedingswaardes:
  • – Energie (kcal) 316 kcal
  • – Vet 23 g
  • – Verzadigd vet 7 g
  • – Eiwit 4 g
  • – Koolhydraten 18 g
  • – Natrium 1150 mg
  • – Vezels 10 g