Linzensalade met bietjes en geitenkaas

Lunch.

Niveau: Gemiddeld   Personen: 4

15 min
Ingredienten:
  • – amandelen 80 g
  • – linzen 400 g
  • – rode bietjes (voorgekookt) 500 g
  • – rucola 80 g
  • – verse geitenkaas 120 g
  • – extra vierge olijfolie 4 el
Bereidingswijze:

1. Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de amandelen goudkleurig in ca. 3 minuten.

2. Spoel de linzen af in een vergiet onder de kraan. Laat uitlekken.

3. Snijd de bietjes in stukjes van 2 cm.

4. Meng de bietjes, linzen en rucola in een saladeschaal.

5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de salade.

6. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de amandelen. Voeg peper en eventueel wat zout naar smaak toe.

 

Allergenen:
Amandelen
Lactose
Melkeiwit
Voedingswaarde per persoon:
  • – Energie 433 kcal
  • – Vet 28g
  • – Verzadigd vet 5 g
  • – Eiwit 19 g
  • – Koolhydraten 20 g
  • – Natrium 211 mg
  • – Vezels 11 g