Kipsandwich

Lunch.

Niveau: Gemiddeld   Personen: 4

20 min
Ingredienten:
  • – kipfilet 2 stuks
  • – volkoren brood 12 sneetjes
  • – tomaat 4 stuks
  • – mayonaise 4 el
  • – verse bieslook 10 g
  • – veldsla 60 g
Bereidingswijze:

1. Breng een pan water aan de kook en kook de kipfilet in zijn geheel gaar in ca. 15 minuten. Giet af en laat afkoelen.

2. Rooster ondertussen het brood.

3. Snijd de tomaten in plakjes van 0,5 cm dik.

4. Snijd de kipfilet in plakjes van 1 cm dik.

5. Besmeer voor elke sandwich twee van de drie sneetjes brood met mayonaise. Bestrooi vervolgens met de bieslook en eventueel wat peper.

6. Beleg vervolgens met de tomaat, plakjes kipfilet en de veldsla. Stapel de sandwich op en serveer direct.

 

Allergenen:
Soja
Mosterd
Ei
Tarwe(gluten)
Voedingswaarde per persoon:
  • – Energie 409 kcal
  • – Vet 11 g
  • – Verzadigd vet 2 g
  • – Eiwit 35 g
  • – Koolhydraten 43 g
  • – Natrium 513 mg
  • – Vezels 8 g