Kabeljauw met notencrunch en knolselderijpuree.

Hoofdgerecht.

De zachte knolselderij en de knapperige notencrunch gaan heerlijk samen met de vis in dit licht verteerbare gerecht. Het gerecht is zuivelvrij en kan ook notenvrij en glutenvrij bereid worden. 

Niveau: Gemiddeld   Personen: 4

45 min
Ingredienten:
  • – knolselderij 1 stuk
  • – volkorenbrood 2 sneetjes
  • – pecannoten 60 g
  • – olijfolie 6 el
  • – gedroogde tijm 1 el
  • – kabeljauwfilet 4 stuks
  • – verse peterselie 5 g
Variatietips:

1. Gebruik glutenvrij brood voor een glutenvrije versie.

2. Gebruik pijnboompitten in plaats van noten voor een notenvrije versie.

 

Bereidingswijze:

1.Verwijder de schil van de knolselderij met een mes. Snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm. Doe de knolselderij in een kookpan en voeg water toe tot de knolselderij net onder staat. Breng aan de kook en kook ca. 15 minuten tot de knolselderij zacht is. Giet af, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en mix tot een gladde puree. Voeg water toe indien de puree te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

2. Verwijder ondertussen de korstjes van het brood en snijd het brood in fijne kruimels.

3. Hak de pecannoten tot kruimels van dezelfde grootte.

4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg de broodkruimels toe. Bak ca. 1-2 minuten en voeg dan de tijm en pecannoten toe. Bak het geheel nog ca. 3-4 minuten op middel-laag vuur. Laat afkoelen op een velletje keukenpapier.

5. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets ca. 3 minuten op één zijde. Keer voorzichtig om en bak nog ca. 3-4 minuten tot de kabeljauw gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat nog 2 minuten rusten in de pan alvorens te serveren.

6. Serveer de kabeljauwfilet op een bedje van knolselderijpuree met de notenkruim erbovenop. Garneer met wat verse peterselie.

Allergenen:
Vis
Tarwe(gluten)
Pecannoten
Bereidingswijze:
  • – Energie (kcal) 433
  • – Vet 27
  • – Verzadigd vet 3 g
  • – Eiwit 28 g
  • – Koolhydraten 15 g
  • – Natrium 320 mg
  • – Vezels 10 g