Inzet van Verdify bij de Crocodile studie

Een leefstijlinterventie voor IBD-patiënten

Door Carlijn Lamers, arts-onderzoeker & arts-assistent MDL en Marloes Snijder, onderzoeksassistente

Door een toename in de prevalentie van inflammatoire darmziekten (IBD), zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, is er behoefte aan meer onderzoek naar het effect van leefstijlfactoren op deze ziekten. Verschillende studies impliceren dat naast medicijnen, voeding en bewegen een rol kunnen spelen bij het handhaven van remissie en het verbeteren van de kwaliteit van leven van IBD patiënten.

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit voeren in dat kader de Crocodile studie uit. In de Crocodile studie worden dieetadviezen gecombineerd met beweegadviezen. Gedurende drie maanden krijgen deelnemers intensieve begeleiding door een diëtist en een fysiotherapeut met als doel het creëren van een gezondere leefstijl. Hiermee hopen we dat de symptomen gerelateerd aan de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa afnemen.

De Verdify app is een van de hulpmiddelen die deelnemers tijdens de Crocodile studie kunnen gebruiken. Verdify helpt de deelnemers om zich aan het nieuwe dieet te houden door middel van gevarieerde recepten. Er is een specifieke groep toegevoegd speciaal voor deelnemers aan de studie, waardoor de geselecteerde recepten binnen de richtlijnen van de studie vallen. We hopen dat met behulp van lekkere en vernieuwende recepten de deelnemers nog gemotiveerder worden om een gezondere leefstijl aan te nemen!