Veelgestelde vragen

Kunnen we je ergens mee helpen? Misschien staat jouw vraag in onze FAQ.
Wat is Verdify?
Verdify is ontwikkeld om gebruikers kennis te laten maken met de lekkerste recepten die volledig zijn gepersonaliseerd. Verdify corrigeert voor voedselallergieën en dieetwensen.

Met Verdify kun je gemakkelijk en snel maaltijden plannen. Uniek aan Verdify is dat de recepten volledig op jouw wensen en conditie worden afgestemd. Wekelijks krijg je een nieuw overzicht van heerlijke recepten die voldoen aan jouw persoonlijke Verdify profiel. Kies de recepten van jouw keuze en genereer een handig boodschappenlijstje. Hiermee kun je zowel online als in de winkel boodschappen doen. Verdify bevat voorgeprogrammeerde diëten voor een tal van condities.
Hoe worden de recepten samengesteld?
Verdify verrast jou en jouw gezin graag met lekkere en gezonde recepten die gemakkelijk te bereiden zijn. Daarnaast zijn de recepten volledig aanpasbaar aan jouw persoonlijke situatie. Daarom werkt Verdify samen met verschillende koks en diëtisten uit binnen- en buitenland. Zij creëren speciaal voor Verdify recepten die voldoen aan de Verdify principes.

Ten eerste moeten de recepten passen binnen het mediterrane dieet met veel verse groente en minimaal gebruik van bewerkte producten. Ten tweede moet er per ingrediënt bekeken worden wat de alternatieven zijn, zodat het recept geschikt kan worden gemaakt voor mensen met een dieetrestrictie zoals een glutenintolerantie, koemelkallergie of vanwege darmproblemen. En natuurlijk moeten de recepten gemakkelijk te bereiden zijn zodat je snel een lekkere maaltijd op tafel kan zetten.

De receptontwikkelaars van Verdify controleren elk recept en koken deze zelf, om zeker te zijn dat deze voldoen aan de Verdify criteria. De diëtisten van Verdify beoordelen de voedingswaarde en zorgen ervoor dat deze past binnen de standaarden van een algemeen gezond dieet volgens de principes van het Mediterrane voedingspatroon. Er wordt dus uitgebreid ontwikkeld en getest voordat een recept aan jou wordt voorgesteld.
Hoe werkt het?
Download de Verdify App of ga naar www.verdify.nl en maak jouw persoonlijke profiel aan. Geef aan of je een voedingsallergie hebt, bepaalde voedingsmiddelen liever vermijdt en of je een medisch dieet volgt. Kijk dan bij de recepten van deze week om jouw persoonlijke receptoverzicht te zien. Verdify toont wekelijks een selectie van voedzame recepten die volledig op jouw voorkeuren en gezondheidsdoelen zijn afgestemd. Deze recepten zijn te zien op jouw persoonlijke pagina of op de Verdify app. Je kunt met het bijhorende boodschappenlijstje gemakkelijk de ingrediënten zelf aanschaffen.
Waarom zie ik geen of weinig recepten voor deze week?
Verdify stelt recepten samen op basis van jouw persoonlijke profiel. Het kan in uitzonderlijke gevallen gebeuren dat er geen of weinig recepten bij jouw profiel worden gevonden. Waarschijnlijk heb je meerdere allergieën, diëten, of te vermijden ingrediënten geselecteerd. Het kan in dit geval helpen om minder exclusies aan te vinken. Werkt dit niet? Neem dan contact op met Verdify.
Wanneer worden er nieuwe recepten toegevoegd?
Achter de schermen zijn de receptontwikkelaars van Verdify continu bezig met het creëren, testen, fotograferen en toevoegen van nieuwe recepten. Zo kun je genieten van een grote variatie aan recepten. Wekelijks wordt jouw persoonlijke overzicht op zondagnacht ververst, zodat je op maandag nieuwe recepten te zien krijgt.
Hoe voeg ik recepten toe aan ‘mijn favorieten’?
Op elk recept staat een wit hartje met het Verdify icoontje. Klik op dit hartje en deze kleurt rood. Het recept wordt dan automatisch toegevoegd aan jouw favorieten. Favoriete recepten kun je altijd terugzien. Wanneer een recept niet als favoriet wordt gemarkeerd, dan kun je die later niet meer zien.
Waarom kan ik sommige recepten na 2 weken niet meer zien?
Verdify toont wekelijks nieuwe recepten in jouw persoonlijke overzicht. Soms worden ook recepten getoond die je al eerder hebt gezien, afhankelijk van jouw profiel. De meeste recepten zijn niet meer terug te vinden als je die niet als favoriet hebt gemarkeerd met het rode hartje. Kijk dus wekelijks naar het receptenoverzicht en klik op het hartje van de recepten die jou aanspreken en die je later terug zou willen zien. Op die manier creëer je jouw eigen digitale receptencollectie.
Hoe kan ik de recepten terugvinden die horen bij mijn boodschappenlijstje?
Voor de App: Elk recept waarbij je hebt gekozen voor ‘Toevoegen aan boodschappenlijstje’ is terug te zien bij ‘Gekozen’ onder Recepten. Zodra je het boodschappenlijstje leeg maakt, verdwijnt het recept bij ‘Gekozen’. Wel kan je het recept dan nog zien bij Favorieten, als je het recept hebt aangemerkt als favoriet.

Voor de onlineversie: Op het boodschappenlijstje zie je staan voor welke recepten je ingrediënten hebt toegevoegd. Kijk bij weekmenu of zoek bij Favorieten naar dit recept.
Wat beteken de koksmutsen op een recept?
Met een icoon van een koksmuts wordt de moeilijkheid van een recept aangegeven. Een enkele muts betekent dat het recept gemakkelijk te bereiden is. Twee mutsen geeft aan dat een recept een gemiddelde moeilijkheid heeft. Drie mutsen staan voor een uitdagend recept.

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in voor contact met Verdify