Olijfolie kiezen:
5 tips van Italianen

Olijfolie is een hoofdbestanddeel van het mediterrane dieet. We delen deze blogpost van onze chef-partner Amy Riolo

Verdify Blog

Lees hier interessante updates over Verdify en over de relatie tussen voeding en gezondheid
Waarom het Mediterrane dieet invloed heeft op gezondheid
29/05/2020

Het mechanisme achter het Mediterrane dieet (en gezondheid) Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van het Mediterrane dieet. Uit een groot aantal studies is gebleken dat de mate waarin iemand zich houdt aan het Mediterrane dieet, gerelateerd is aan een lager risico op allerlei aandoeningen. Hieronder zijn hart- en vaatziekten, type 2-diabetes, verschillende […]

Verdify biedt hulp om de weerstand te verhogen met een gezonde eetstijl
02/04/2020

Door te eten met Verdify wordt het makkelijk om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit kan een positieve invloed op de weerstand tegen virusinfecties hebben. In deze tijd is het van vitaal belang dat Nederlanders de dagelijkse portie benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, maar dit is voor velen een grote uitdaging. Nederlanders zijn slechte […]

Voeding en weerstand tegen virusinfecties
20/03/2020

Over voeding en weerstand tegen virusinfecties Een korte review van feiten over voeding en weerstand tegen virale infecties Vanzelfsprekend is het altijd belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Zeker als er extra uitdagingen zijn voor het immuunsysteem. Het nieuwe coronavirus is zo’n uitdaging. Omdat veel mensen nog niet eerder met dit type virus geïnfecteerd […]

Eten met het seizoen
27/02/2020

Eten met het seizoen Door Fleur Pasman, Directeur Voeding en diëtist bij Verdify Met het lokale seizoen mee eten biedt allerlei voordelen. Zo zijn producten uit het seizoen vaak goedkoper, verser, smaakvoller en duurzamer geteeld. Toch hoeft een duurzame productkeuze niet automatisch te betekenen dat het product op dit moment binnen Nederland in het seizoen […]

Verdify in top 10 van innovatieve Nederlandse bedrijven in voeding
21/02/2020

Verdify in top 10 van innovatieve Nederlandse bedrijven in voeding Met trots kunnen we melden dat Verdify is geselecteerd als één van de Top 10 innovaties in Voeding bij de Blue Tulip Awards. Dit was al de tweede ronde van de competitie. In de eerste ronde werd Verdify geselecteerd voor de Top 25 uit meer […]

Inzet van Verdify bij de Crocodile studie
07/02/2020

Inzet van Verdify bij de Crocodile studie Een leefstijlinterventie voor IBD-patiënten Door Carlijn Lamers, arts-onderzoeker & arts-assistent MDL en Marloes Snijder, onderzoeksassistente Door een toename in de prevalentie van inflammatoire darmziekten (IBD), zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, is er behoefte aan meer onderzoek naar het effect van leefstijlfactoren op deze ziekten. Verschillende […]