Bananenbrood met een vleugje sinaasappel.

Nagerecht.

Dit nagerecht kan gemakkelijk de dag van te voren bereid worden zonder dat het ten koste gaat van de smaak. Kies eventueel voor een zuivelvrije, glutenvrije of notenvrije variant.

Niveau: Gemiddeld   Personen: 10

50 min
Ingredienten:
  • – rijpe bananen 3 stuks
  • – havermout 200 g
  • – eieren 3 stuks
  • – olijfolie 80 ml
  • – kaneel 2 tl
  • – bakpoeder 4 tl
  • – zout 1 mespuntje
  • – Medjoul dadels, optioneel, 100 g
  • – walnoten, optioneel, 100 g
  • – roomkaas 200 g
  • – sinaasappel, geraspt, 1 stuk
Variatietips:

1. Gebruik glutenvrije havermout voor een glutenvrije versie.

2. Laat de roomkaas achterwege voor een zuivelvrije versie.

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Pel de bananen en mix met de havermout, eieren, olijfolie, kaneel, bakpoeder en de dadels (optioneel) tot een glad beslag.

3. Roer de walnoten door het beslag (optioneel).

4. Verdeel het beslag in een ingevette cakevorm. Bak het bananenbrood ca. 30-40 minuten in de oven.

5. Klop ondertussen het sinaasappelrasp door de roomkaas met een garde.

6. Serveer ieder plakje bananenbrood met een eetlepel sinaasappel-roomkaas.

 

Allergenen:
Gluten
Ei
Noten
Lactose
Melkeiwit
Voedingswaardes:
  • – Energie 288 kcal
  • – Vet 17 g
  • – Verzadigd vet 6 g
  • – Eiwit 7 g
  • – Koolhydraten 25 g
  • – Natrium 16 mg
  • – Vezels 3 g