Baklava peer uit de oven.

Nagerecht.

Deze gevulde peren hebben een heerlijke zoetzure smaak. Het gerecht is glutenvrij en kan eveneens zuivelvrij bereid worden.

Niveau: Gemiddeld   Personen: 4

60 min
Ingredienten:
  • – citroen 1 stuk
  • – honing 2 el
  • – roomboter 2 el
  • – pecannoten 60 g
  • – amandelen 60 g
  • – kaneel 2 tl
  • – eetrijpe Doyenne du comice peren 2 stuks
  • – water 400 ml
  • – slagroom, geklopt 4 el
Variatietips:

1. Vervang de roomboter voor olijfolie en laat de slagroom achterwege voor een vegetarische versie.

2. Vervang de amandelen en pecannoten voor andere noten indien deze noten niet worden verdragen door jou of je tafelgenoten.

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verwarm het citroensap, de helft van de honing en de roomboter in een steelpannetje. Roer tot de boter gesmolten is. Zet apart.

3. Mix de pecannoten, amandelen, het kaneel en de rest van de honing tot een notenkruim.

4. Halveer de peren en verwijder de kern met een schilmesje. Hier ontstaat ruimte voor de vulling. Plaats de peren in een ovenschaal.

5. Besprenkel de peren met het citroenmengsel en vul vervolgens met de notenkruim. Giet het water naast de peren in de ovenschaal. Hierdoor garen de peren sneller en branden ze minder gauw aan.

6. Bak 50 minuten in de oven. Bedruip halverwege met het vocht in de ovenschaal.

7. Serveer de peren met een eetlepel geklopte slagroom.

 

Allergenen:
Noten
Voedingswaardes:
  • – Energie 382 kcal
  • – Vet 26 g
  • – Verzadigd vet 6 g
  • – Eiwit 6 g
  • – Koolhydraten 29 g
  • – Natrium 2 mg
  • – Vezels 4 g