‘Eten verbindt ons met elkaar en met onze culturele achtergrond’

Bekroonde, best-selling auteur, chef-kok, televisiepersoonlijkheid en voorstander van het mediterrane dieet.

Recepten die zijn ontworpen om de gezondheid te bevorderen en die lekker zijn, kunnen niet aan het toeval worden overgelaten! Verdify werkt samen met diëtisten en medische experts om ervoor te zorgen dat onze recepten evidence-based zijn en in overeenstemming met de Nederlandse voedingsrichtlijnen. Daarnaast werken we samen met chefs van wereldklasse om een heerlijke smaakervaring te garanderen.

Vandaag belichten we een van onze ervaren chef-koks Amy Riolo. Zij is bekroonde, best-selling auteur, chef-kok, televisiepersoonlijkheid en voorstander van het mediterrane dieet. Ook is zij auteur van zeven culinaire boeken waaronder “The Ultimate Mediterranean Diet Cookbook” en “The Italian Diabetes Cookbook”.

Inspiratie

Ik vroeg Amy wat haar inspireerde om chef-kok te worden. “Ik was altijd het gelukkigst en het meest op mijn gemak in de keuken. Ik merkte als klein meisje de positieve impact op mensen door het bereiden van zelfgemaakte gerechten. Ik wilde mensen dat geluk kunnen bieden. Daarnaast wil ik ook mensen helpen verbinding te maken met hun culturele achtergrond- en dat van anderen – en eten is de beste manier om dat te doen. “Het mediterrane dieet vormt de basis van de receptrichtlijnen van Verdify vanwege de wijdverbreide gezondheidsvoordelen. We waren benieuwd waarom Amy zich in deze keuken specialiseerde. Ze vertelde over het moment waarop ze geïnspireerd raakte: “Toen ik familieleden in Crotone, Italië bezocht merkte ik dat ze veel gezonder waren dan onze familie in de Verenigde Staten. We hadden dezelfde genen, maar dankzij hun levensstijl en voeding waren ze gezonder dan de Amerikaanse kant van de familie. Ik raakte gefascineerd door hun manier van leven en wilde die aangename rituelen gebruiken om mensen op andere plaatsen te helpen ook hun gezondheidsdoelen te bereiken.”

Ervaring

Amy ontwikkelde met haar interesse en passie een baanbrekend bedrijf, met regelmatige tv-spots waarin ze het Med Dieet en prestigieuze klanten promoot. We vroegen wat haar vandaag motiveert in haar bedrijf. “Mijn belangrijkste motivatie is om anderen te inspireren en in staat te stellen om zichzelf echt te voeden – niet alleen met de kwaliteit of voedingswaarde van de ingrediënten, maar ook met het plezier van het inkopen en klaarmaken van het eten. Onlangs vertelde een voormalig student me dat haar neef 50 pond verloor door te koken uit mijn “Mediterranean Diabetes Cookbook” en mijn tips te volgen. Hij was ook in staat om zijn prediabetes diagnose terug te draaien. Hij zei dat mijn boek hem hielp omdat hij er graag uit kookte. Dat is wat mij drijft.” Wow, een echt bewijs van de kracht van het mediterrane dieet!

Kooktip

Als laatste vroegen we Amy welke 3 belangrijke ingrediënten we in onze keukenkastjes moeten bewaren voor mediterrane gerechten. Amy beveelt aan:
1. Verse groenten en fruit
2. Hoogwaardige extra-vierge olijfolie rijk aan fenolen, met lage zuurtegraad
3. Een assortiment aan gedroogde noten en peulvruchten

Ervaar de recepten van Amy

Meld je vandaag nog aan bij Verdify en ervaar heerlijke recepten bedacht door experts en op maat gemaakt voor jou!

Je kunt meer te weten komen over Amy Riolo door haar website te bezoeken: http://www.amyriolo.com/web/

Zie haar hier in actie: https://www.youtube.com/watch?v=MeVIMs1wrKA